Min julafton..Bild på mig från julafton! (Glömde dock öppna ögonen på bilden..) Just då denna bilden togs var jag hos min pojkväns syster och kollade på när hennes döttrar öppnade paket.. Lite lagom sent inlägg, men skitsamma.

Min julafton var verkligen den bästa och värsta på många, många år.

Okej, den började som en mardröm, och det är sent någonting jag kommer glömma. Och vakna av att mamma säger "Sofia, jag kör in med pappa till akuten. Jag hör av mig senare och berättar hur det går." fick en verkligen att hajja till.. Min julafton höll på att gå i kras och var på väg att bli den värsta någonsin. Det är då man verkligen kommer ihåg, och orden ekar fortfarande i huvudet på mig, "På julen ska man vara tillsammans med dem man älskar".. och det är verkligen vad det handlar om. Just då brydde jag mig verkligen inte om vad jag skulle få i julklapp, eller om jag ens skulle hinna titta på Kalle Anka.. Jag ville bara ha hela familjen hemma, för det ska vara så när det är jul.
Lyckligtvis kom mamma och pappa hem igen efter ca 5 timmar. Mormor kom heem till oss, vi åt julbord, tittade på Kalle (medan pappa sov i mitt knä..) och sen var det dags för mig och min pojkvän och åka vidare för att öppna paket med hans familj. Efter det åkte vi hem igen för att öppna paket hemma hos min familj.
Paketen öppnades, ett i taget för att man ska se vad alla får.. risallamaltan åts upp och sen trillade hela familjen ner i soffan för att mysa resten av kvällen.

Hur var eran julafton?

Svar på tal

Fick en fråga från en anonym person. Tänkte ta upp den för alla, så det inte blir några missförstånd.

Fråga:
Hur kommer det sig att du ska hoppa av skolan?

Svar:
Då jag började min utbildning visste jag egentligen inte riktigt vad jag gav mig in på, en två-årig utbilding på distans lät hur lätt som helst.
Sagt och gjort, jag hade först lite problem med att komma in då jag var 1a i reserv efter andra antagningsbeskedet.. men efter lite mailande fram och tillbaka med den programansvarige fick jag till slut börja läsa till Webbprogrammerare.

Jag har alltid varit osäker på vad jag "vill bli när jag blir stor", och detta halvåret jag har pluggat på distans har lärt mig otroligt mycket om mig själv. Det är SVÅRT att plugga heltid och 100% på distans, och det är inte något jag kommer rekomendera någon att göra. Jag har också insett att webbprogrammering verkligen inte är rätt yrkesval för mig. Jag vill arbeta med människor, och inte genom att programmera deras hemsidor, utan jag vill jobba med människor, helst barn, lärare eller förskollärare, specialpedagog eller något liknande tror jag skulle passa mig utmärkt. Logoped är också ett yrke jag har funderat på och faktiskt också sökt till. Som sagt, jag har fortfarande inte en aning om vad jag vill jobba med..

Jag pluggade naturvetenskap på gymnasiet.. och trodde att sommaren skulle göra mig "hungrig" efter fortsatta studier, men jag har ännu mer bara tröttnat på skolan just nu.

Därför har jag beslutat mig för att hoppa av skolan och försöka hitta ett jobb som inte bara ger en inkomst, utan framförallt så får jag komma iväg och träffa människor. Du är väldigt ensam då du pluggar på distans, jag klättrar på väggarna om jag inte får komma ut och träffa folk ibland.

Jullov!

Nu har jag äntligen fått in alla mina programmeringsuppgifter i c#. Jag har även gjort deltentan, heja mig. Klarade av deltentan, så nu tar jag jullov!
Hoppas jag hinner blogga lite mer nu med andra ord. Jag har inte ens hunnit med att lägga in bilder från lucia-tåget som var förra söndagen.. så mycket tid har jag haft denna veckan. Haha!

Lite bilder lär komma upp senare idag, ha tålamod! :)

Lägger ner..

Haha. Som en del säkert redan har märkt så har jag lagt ner det här med "Dag 1, Dag2" osv.
Jag har helt enkelt inte tid till det. Pluggar de sista veckorna nu innan jag hoppar av skolan och förhoppningsvis får börja jobba så fort som möjligt.

Nu ska jag diska, peta in en pinne till i brasan och sen ska jag hålla på med hemigheter hela helgen. Jag kommer ha hur kul som helst! Ska passa huset i helgen då resten av familjen har åkt söderut för att dra ett besök i Tyskland. Är lycklig som har en så fin pojkvän som håller mig sällskap och bär in ved åt mig :)

Ska försöka slänga upp lite bilder senare idag. Medans jag fixar med det kan ni få se vad jag ska göra i helgen (bland annat). Dock är detta en print från då jag satt och programmerade c# för första gången, alltså är det mer kod och mer avancerat nu! :) Kan också säga att jag verkligen avgudar Visual Studio. Tack till Linneuniversitetet för MSDNAA!

Julmusik och pepparkakor..


Är väl ungefär vad min eftermiddag bestått av.
Okej, inte riktigt.. Julmusiken, men inte pepparkakorna..

Ikväll ska jag och mina gruppmedlemmar göra klart uppgifter i Människa - Datorinteraktion, kommer bli skönt att få det avklarat. Jag har också bestämt att Mio ska komma hit och fördriva tid med mig, han har lovat mig en myskväll.

En sak till, jag skulle vilja ha lite nya ansikten och fotografera.. Så om du bor någonstans runt Kalmar, Karlskrona eller Växjö/Ljungby - kontakta mig så kan vi prata mer om saken.

Ha en mysig och trevlig kväll!

Dag 2: Min första kärlek

(Såg nu att kvaliteten på bilden är urkass..)
Jag hade tänkt låta bilden tala för sig själv.. men sen tänkte jag att jag kunde förklara lite också..
Min första kärlek är: Hösten
Kan tyckas lite konstigt kanske, men jag mår allra bäst på hösten. Och jag har ända sen jag varit liten tyckt om hösten bäst. Främst älskar jag alla färger som hösten innebär utomhus.