Kunde inte..

Kunde inte bestämma mig för vilka som var finast och visa upp här, så det fick bli en liten bildbomb!
Känner mig så lugn inombords när jag kikar på dessa bilder, de blev en fin fröjd för ögonen! ♥

Äppelträden #4

Äppelträden #3


I. can't. get. enough. !.

Uppfräsching!

Nu har jag fräschat upp min blogg lite, med lite nya bilder och header. Riktigt nöjd!

My eye


Jag älskar mina ögon (och mina läppar)! ♥

Äppelträden #2


I. love. apple. trees. !.

Älskade motljus


Äppelträden #1


Olympus E-620 + Olympus 50mm 2.0 macro

Träffade på en myra när jag plåtade äppelblom förra veckan. Det tackade jag inte nej till!

Jag är med och tävlar!

The Juju - BlackThe Juju - Black

Lina Flodins på Linafoto anordnar en tävling ihop med Fotobag.se där man kan vinna en valfri Kelly Moore väska. När jag först såg alla grejer man skulle göra så tyckte jag att jag inte pallade med det, men då jag fick se den svarta Juju-väskan så ångrade jag mig direkt. Den är helt perfekt! Och då jag kommer växa ur min nuvarande kameraväska under sommaren (nya prylar, hihi) så skulle det sitta fint med en riktigt snygg väska!

Jag som gärna bär med mig hela min utrustning gillar inte riktigt att det skriker "foto-väska -> dyra prylar" om min kameraväska.. men med denna är man kamoflerad och smälter in!


I believe I can fly

Åh, denna värme. Var inte riktigt beredd på att den skulle komma så intensivt! Inte för att den är ovälkommen, men den kom lite väl snabbt. Från vinterjacka till en tunn tröja till klockan 19 på kvällen..

Nåja, man ska väl inte klaga för mycket.. haha. Syrenerna håller på och slå ut här hemma, och äppelträdet är redan överblommat.. tur man har hunnit med och plåta det i år i alla fall.

IsaDora Extra Volume Build-up Mascara 100% Waterproof

Då jag har väldigt korta relativt raka fransar behöver jag böja upp dem lite varje gång jag ska lägga på mascara. Men också för att de inte ska ta i min glasögon. Denna mascaran gav allt vad den lovade. Den kan bäras naturligt med ett lager men också byggas upp och ge volym med flera lager. Jag kletar alltid utanför när jag lägger på mascara, och med en vattenfast mascara behöver jag använda makeup remover på en tops. Men det är inget som stör egentligen.

Min ögonfransböjare är batteridriven (kommer från eleven.se och kostar ca 50:-) och blir med andra ord varm (ca 39 grader), jag upplever det fungera bättre för mig med raka fransar från början. En riktigt bra ögonfransböjare + vattenfast mascara är det som ger bäst resultat enligt mig.

Ursäkta mina röda ögon, de är röda av all pollen ute!

Inhandlat..


Eftersom jag ska iväg på det värsta som finns i morgon så behövde jag köpa på mig en vattenfast mascara. Och tänka sig, den är den bästa jag någonsin provat på. Ny favorit helt enkelt. Tänkte slänga upp ett par bilder senare och visa varför! Till den köpte jag Loreals Eye Makeup Remover, den har fått bra betyg!
Och sist men inte minst ska jag prova på det som många andra gör för tillfället, ögonfransserum! Lägger upp före & efterbilder samt ca en veckas checkin tänkte jag. Så vi får se hur fina fransar jag har om nio veckor!

Familjen Anka

En av kvällens sötaste bilder :-)

Pollen pollen pollen!

Jag blir tokig! Jag måste ta nässpray (saltvattenlösning) varje kvart, nyser som jag vet inte vad och ögonen kliar. Jobbigt värre när man vill ut och plåta, plåta, plåta alla vårtecken och vårblommor. Ikväll kommer det i vilket fall upp lite plommonblom här i bloggen. Svärföräldrarnas plommonträd blommade så fint igår i eftermiddagssolen!

Tidsinställt inlägg!


När jag väl är i en blogg-period så sprutar det inlägg om vartannat, oftast cirka tre i kvarten.. eftersom jag inte vill spamma er läsare med massa onödigt tjaffs har jag nu börjat tidsinställa inlägg så det inte blir tomt i en vecka åt gången :-)
Idag står det distriktmästerskap och konfirmation på schemat.
DM i scouting, med tio kontroller och runt 300 deltagare kommer det vara fullt upp större delen av dagen.
Konfirmationen är det min fästmans kusin som ska genomföra. Egentligen trodde vi inte vi skulle hinna med både DM och konfirmation, men det visade sig lösa sig till slut :-)

Lite mera..


Ännu lite mer macro. Jag kan inte få nog! ♥

E.L.F Passion Pink

E.L.F Passion Pink ser ut att vara väldigt heltäckande i flaskan och ganska opakt lack med mycket guldskimmer, men väl på naglarna är det skirt om man målar i tunna lager. Det går åt det hallonrosa hållet men är lite mer koralligt i färgen. Utan topplack torkar det till en halvmatt yta.
Appliceringen går lätt (som alltid med E.L.F lack) och snabbt men lacket torkar väldigt långsamt vilket drar ner helhetsintrycket. Aningen rinnigt och det ville gärna smita ut på nagelbanden om man var lite slarvig.
Jag bär här två tunna lager plus ett flödigt lager lack + topplack men det hade egentligen behövts fyra lager för fullkommlig täckning i solljus (och då är inte mina naglar missfärgade).
Sista bilden är närmst den egentliga färgen, med de andra bilderna ville jag visa det fina guldskimmert.
Jag använde Poshe Fastdrying Basecoat som underlack och Poshe TopCoat som överlack.

E.L.F beställning!


Igår trillade min fjärde (eller var det femte) beställning från EyesLipsFace ner i brevlådan. Jag blev så exalterad att jag slet upp paketet och i all hast bröt jag av min vänstra tumnagel (för er som inte vet så gjorde jag exakt samma sak i januari).. klantigt och dumt men jag skulle ändå kapa naglarna idag! :-)
Förra gången bröts inte bara tippen av/skivades utan då slet jag även upp en bit av nagelbädden.. gjorde fruktansvärt ont, men med nagelolja och lack som innehåller näringsämnen som stimulerar växtprocessen så fick jag relativt snabbt tillbaka min hela nagelbädd.
Denna gången innehöll beställningen mest gloss och annat till läpparna men ett par nagellack fick också följa med hem, likaså ett par ögonskuggor.
Lägger upp en swatch på ett av lacken senare i em!

Abstract

Macro ♥


Olympus E-620 + 50mm f2 macro
Igår tog jag tag i lite saker.. bl.a låg jag i gräset och krälade för och få dessa bilder. Mitt macro är så otroligt skarpt så jag behöver aldrig skärpa upp bilder i efterhand, dessa är bara lätt redigerade med kontraster och beskärning, annars rakt ur kameran.
Jag har ett mål med min fotografering - Jag vill göra så lite redigering som möjligt i efterhand, alltså inte beskära och hålla på.. det är otroligt mycket roligare och försöka få till bilder som knappt behöver redigering eller beskärning!

Pollenallergi..


Just nu är det fruktansvärt och vara ute längre stunder.. jag har också börjat duscha varje kväll för och få bort pollen ur håret. Inget roligt alls kan jag tala om!
Måndag-tisdag spenderades i husvagnen med min mamma och pappa, lungt och skönt! Hade kameran med mig men orkade inte ens försöka vara kreativ bland all pollen.
När vi kom hem igår kväll knäppte jag iaf ett par bilder på vårt nästan utslagna äppelträd. Lär väl bli fler när de är utslaget :-)

Något ni inte visste om mig..


Foto: Jag
Det finns nog en hel del saker som ni bloggläsare inte vet om mig, idag tänkte jag ni skulle få veta en sådan sak. Bilderna kanske talar mycket för sig själva.. men jag tokälskar och åka buss, det är det bästa jag vet. Bättre än både tåg och bil, buss är bäst! Misstolka mig rätt, jag gillar inte heller och åka stadsbussar.. turistbussar är så himla mycket bättre!
Allra bäst är det när pappa kör och jag får sitta i guide-stolen. Då är det inget tak eller annat ivägen, man ser allt!